+386 (5) 330 81 50    info@vezave.si 

ANALOGNI SISTEMI

Analogni sistemi za video domofonijo so zasnovani za ustvarjanje avdio, video ali kombinacijo obeh sistemov s tradicionalnim ožičenjem. Zagotavljajo vrhunski design in funkcionalnost, zahvaljujoč široki ponudbi vhodnih enot in monitorjev.

Koaksialni Sistemi

KOAKSIALNI video sistem deluje po enakem principu kot 4+n sistem, za
povezovanje se uporabi žice, ki so navedene na shemi glede na razdaljo, ter koaksialen kabel RG59. Za povezavo se uporabi enako število žic z dodatnimi žicami za napajanje monitorja ter kamere. Sistem omogoča številčne možnosti
konfiguracije tako za Č/B kot za barvne sisteme. Posebno pride v poštev pri daljših razdaljah med kamero in monitorjem. Notranje enote so lahko vezane skupaj tako, da se poveže medsebojno komunikacijo. Možnost vezave dveh monitorjev vzporedno brez dodatnega monitorja. Notranje enote so lahko v tem sistemu nadgrajene z različnimi dodatnimi napravami, kot so: tritonski gong, Scaitel spominski modul, dodatni zvonec… Lahko se doda dodaten domofon za sistem 4+n, kjer imamo samo govor.

5 žični sistemi

5-žični video sistem izhaja iz 1+n avdio sistema in je primeren za nadgradnjo 4+n avdio sistema v video sistem brez potrebe po dodajanju koaksialnega kabla ali katerega koli drugega kabla v sistemu. Slika se prižge samo na enem monitorju, pogovor je zaščiten pred prisluškovanjem, uporabnik mora biti poklican da je povezan z zunanjo enoto. Možnost priključitve domofona za sistem 1+1.

4+n sistemi

4+n je avdio sistem, ki omogoča uporabo domofona s tradicionalnim ter elektronskim pozivom. Omogoča realizacijo sistemov, kjer je potrebna storitev interkom ali sistemov z več vhodi z avtomatskim preklapljanjem.

Pri 4+n sistemih je mogoče realizirati sistem s 4 skupnimi žicami ter n žicami, kjer n je število klicev potrebno za upravljanje. Poiché il sistema consente di utilizzare citofoni con chiamata tradizionale (su ronzatore 12 Vac) o con chiamata elettronica, (si utilizza l’altoparlante dello stesso citofono per emettere il suono di chiamata) e di realizzare impianti dove è richiesto il servizio intercomunicante con segreto di conversazione verso il posto esterno o impianti con più ingressi in commutazione automatica.

1+n sistemi

1+n avdio sistem je bil zasnovan za starejše zgradbe,  tako da nam spremeni tradicionalni zvonec v domofonski sistem, brez potrebe po dodajanju žic.  Zagotavlja nam zasebnost pogovora med stanovanji.